Carlow Warehousing Ireland

GTD Nederland B.V. assembleert en installeert voor Costo B.V. een nieuw geautomatiseerd magazijn bij logistiek diensverelener Carlow Warehousing in Ierland

Logistieke dienstverlener Carlow Warehousing heeft besloten om haar traditionele opslagdiensten verregaand te moderniseren. Het nieuwe magazijn in de buurt van Dublin is een forse stap in deze richting en moet zelfs het grootste e-commerce fulfilment center in Ierland worden. Costo leverde een compleet orderverzamelsysteem voor het 4 verdiepingen tellende legbordmagazijn. Daarnaast leverde Costo het Arrow Warehouse Management System (WMS) voor de aansturing van alle goederenstromen en een betere controle op de voorraad.

Het nieuwe magazijn is een aanvulling op de aanwezige opslagcapaciteit van Carlow Warehousing en beslaat 50.000 m2. Om aan de groeiende eisen ten aanzien van output en snelheid te kunnen voldoen was de keuze gevallen op een geautomatiseerd systeem. In feite betekent de ingebruikname van een automatisch systeem dat Carlow hogere servicelevels aan de klant kan garanderen en toch het prijsniveau concurrerend houden.

Het legbordenmagazijn (met verdiepingsvloeren) biedt 4 niveaus aan opslagruimte. Op elk niveau zorgen rollenbanen voor de inkomende en uitgaande goederenstromen. De magazijnmedewerkers hebben elk een eigen orderpickzone en gebruiken polsterminals en trolleys bij het verzamelen van de orders. De goederen vervolgen daarna hun weg naar de verpakkings- en controleruimte. Het Arrow WMS bepaalt wanneer de voorraden worden aangevuld of wanneer het orderverzamelen plaats moet vinden. Het complete systeem stelt Carlow Warehousing in staat om voor hun klanten nog dezelfde dag uit te leveren en daarnaast een compleet overzicht op de voorraad te bieden.

De goederen met grotere afmetingen worden in het palletmagazijn opgeslagen. Er is een capaciteit van 40.000 palletplaatsen. De laatste bouwfase van het nieuwe magazijn is recent voltooid.

Lees meer….