Montage | Machinebouw | Service | Industriële techniek

Denocard Paternoster

Een Denocard paternoster is een automatisch opslagsysteem met een aantal draaibare lades. Dit opslagsysteem wordt ook wel een paternosterkast genoemd. Een paternoster staat veelal op kantoren maar in de praktijk wordt de paternoster vaak gebruikt in een magazijn. Een magazijn heeft vaak te maken met veel losse opslaggoederen die opgeslagen moeten worden. Het voordeel van de paternosterkast is dat deze goederen in verschillende bakken geplaatst kunnen worden. Vervolgens kunt u de paternoster in werking stellen en komt de gewenste bak direct naar voren.

Onderhoud van de Denocard paternoster

De paternosterkast is een automatisch opslagsysteem. Dit betekent dat de kast regelmatig een onderhoudsbeurt nodig heeft. GTD Nederland verzorgt het onderhoud van de paternoster. Is uw paternoster defect of wilt u een preventief onderhoud of correctief onderhoud laten uitvoeren om uitval van de machine te voorkomen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Kenmerken van de Denocard paternoster

Er zijn twee soorten van de paternoster. De eerste is de paternosterlift. Deze lift heeft een systeem waarbij de lades aan twee kettingen in een schacht omhoog en omlaag bewogen worden. De paternosterkast is vergelijkbaar met de lift. De kast heeft een automatisch systeem waarbij de laden beide kanten op kunnen draaien. Een standaard Denocard paternoster bestaat uit draaibare lades die voorzien zijn van tussenschotten. Als de paternoster in werking wordt gebracht, automatisch of via een zwengel, komt de juiste lade naar voren. In de onderstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van de paternosterkast.

Voordelen van een paternosterkast

Veelal grote bedrijven en overheidsinstellingen hebben een denocard paternosterkast in het magazijn en/of kantoor staan. Ondanks het zware gewicht van de kast zitten er veel voordelen aan het gebruik van de paternoster. Zo kunnen kleine artikelen in verschillende laden opgeborgen worden. Met een druk op de knop komt de juiste lade naar voren. Daarnaast zorgt de paternoster er voor dat er veel artikelen opgeslagen kunnen worden op een klein vloeroppervlakte. Het is wel belangrijk dat de paternoster goed onderhouden wordt. Een defecte paternosterkast zorgt voor veel overlast in het magazijn. Benieuwd of uw paternoster nog in orde is? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op