Rivièra Maison

GTD Nederland B.V. assembleert en installeert het nieuwe sorteersysteem met rollenbanen en een spiraalconveyor voor Costo B.V. bij Rivièra Maison.

Rivièra Maison, een vooraanstaand interieurmerk, gaat per 1 januari 2016 een nieuw distributiecentrum betrekken in Amsterdam.

Rivièra Maison kent reeds vele jaren een forse groei. Op dit moment opereert het bedrijf zelfs vanuit 8 verschillende magazijnen, terwijl het orderpicken nog steeds gedaan wordt met papieren lijsten, uit het ERP. Albert Schaeffer, Logistiek Manager bij Rivièra Maison, vertelt: “Door het succes van ons exclusieve merk zijn we van één winkel in Amsterdam gegroeid naar meer dan 600 verkooppunten wereldwijd. Wij hebben eigen winkels, een webshop, franchisenemers, dealers, groothandel en export als verkoopkanalen. De onstuimige groei deed ons vorig jaar besluiten om een nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum te betrekken. Alle logistieke activiteiten komen daardoor weer onder één dak.”

Het nieuwe DC, pal naast het nieuwe hoofdkantoor, zal 17.000m2 tellen, waarvan in eerste instantie 13.000m2 betrokken gaat worden. Het grootste gedeelte zal in beslag genomen worden door palletstellingen met smalle gangpaden en man-up magazijntrucks voor de accessoires en bredere gangpaden met reachtrucks voor de meubels. Tevens zal Rivièra Maison met een nieuw WMS de voorraad gaan beheren. Zoals vermeld, gaat Costo de zone voor de e-commerce en kerstpakket activiteiten inrichten.

Micha Jacobs, Manager Fulfilment bij Rivièra Maison, voegt toe: “We wilden een dedicated zone inrichten voor de webshop en de kerstpakketten. Dit zijn activiteiten die gedreven worden door een ander bestelpatroon en een ongekende groei laten zien. Wij hebben gekozen voor Costo vanwege hun ervaring met dit soort projecten. Het voorstel dat Costo gedaan heeft, blinkt vooral uit vanwege de schaalbaarheid; een teken dat er goed naar ons geluisterd is. De kans is groot dat we in de komende jaren al snel moeten uitbreiden.” 

Overzicht van het project: 
17.000 m2 vloeroppervlak 
28.000 palletplaatsen. Aparte sectie van 1.000 m2 voor webshop en kerstpakketten 
20 FTE, aangevuld met een flexibele schil voor de piekperioden 
2 shifts 
5.000 picklocaties

Lees meer….