WENCO GmbH

GTD Nederland B.V. assembleert en installeert voor Costo B.V. een nieuw zonepick-systeem bij WENCO GmbH & Co. in Essen Dld.
Optimalisatie pickproces

Het WENCO-dc is door een efficiencyslag in de organisatie toe aan een optimalisatie van het pickproces. Costo levert op de begane grond een aanpassing aan het bestaande systeem en op de bestaande entresolvloer van het dc een dubbel uitgevoerd zone-pick systeem. Op de begane grond wordt het huidige transportsysteem ingekort en verder aangevuld met een nieuw conveyor systeem.

Robots en liften

Op de 1e verdieping wordt het nieuwe systeem van Costo geplaatst. Tevens wordt op de entresolvloer een dubbel uitgevoerd zonepick systeem geïnstalleerd. Met behulp van robots (ontstapelaar) worden de orderpick-bakken op de conveyorbanen geplaatst. De bakken worden op twee banen boven elkaar aangeboden aan de pickers. Het geheel bevat 5 pickzones. Per zone kunnen tegelijkertijd 18 bakken worden aangeboden. De installatie bestaat verder uit ca. 210 meter aangedreven conveyorbanen, labelapplicators en pushers. Verder zal het magazijn worden uitgerust met plateauliften waaruit men de onderdelen zal picken. Deze liften gaan maar liefst 12 meter hoog. Het volledig systeem wordt aangestuurd door de software van Xtend en gekoppeld aan het wms van WENCO.